Monday, May 19, 2008

Τα έπιπλα: Ραψωδία Β': Το σφυρί, το κατσαβίδι, το [αγγλικό] κλειδί, #2

(συνέχεια από το προηγούμενο)

Δυσκολίες εν πλω:
  • Κάποτε, τα έπιπλα είναι όγκώδη, κάποτε είναι βαριά, κάποτε θέλει γιόγκικη ευλυγισία για να βάλεις το κατσαβίδι στα συγκεκριμένα σημεία που πρέπει να βιδώσεις.
  • Κάποτε, λείπει κάποιο κομμάτι ή στο έχουν δώσει λάθος.
    Κάποτε διαπιστώνεις ότι δεν έχεις βίδες στήριξης και ούπα για τον τοίχο, οπότε πας και παίρνεις.
  • Ύστερα διαπιστώνεις ότι δεν έχεις δράπανο, οπότε ζητάς ένα απ' το μπαμπά.
  • Πιο ύστερα, διαπιστώνεις ότι δεν έχεις μπαλαντέζα για να τρυπήσεις.
  • Όταν προμηθεύεσαι μπαλαντέζα, διαπιστώνεις ότι είναι ...ώρα κοινής ησυχίας και δε μπορείς να τρυπήσεις (-:
Τα εμπόδια είναι κάτι μεταξύ αστείου και τραγικού. Το μυστικό είναι να μη βιάζεσαι και να μην αγχώνεσαι. Όλα γίνονται, αργά ή γρήγορα. Το ζήτημα είναι να γίνουν καλά και να μπουν τα επιπλάκια, σωστά συναρμολογημένα και στηριγμένα στη θέση τους.

Κατόπιν, ένα καλό σκούπισμα και σφουγγάρισμα και μπορούμε να χοροπηδήσουμε πάνω στο κρεβάτι, να βάλουμε πράγματα στη συρταριέρα της κρεβατοκάμαρας, να τοποθετήσουμε όλα τα βιβλία μας στη βιβλιοθήκη και τα πατούμενα στην παπουτσοθήκη, να ακουμπήσουμε πράγματα στο τραπέζι του σαλονιού, να βάλουμε χαρτιά και τον υπολογιστή στο γραφειάκι, να απολαύσουμε την προεδρική πολυθρόνα του γραφείου. Να βάλουμε την προίκα από τα κατσαρολικά, πιάτα, ποτήρια και τη συλλογή από ταπεράκια στο ντουλάπι της κουζίνας, άπαντα τα μικροαντικείμενα στον τροφοσυλλέκτη, τα καλλυντικά στα ντουλάπια του μπάνιου.

Όταν είναι όλα αυτά στη θέση τους πλήρη φορτίου και λειτουργικότητας, συνειδητοποιείς ότι είναι αρκετά σημαντικό που κόπιασες πολύ για το καθένα ξεχωριστά καθώς και για όλα μαζί. Η προσπάθεια είναι που μας κάνει να εκτιμάμε την αξία.


Στο επόμενο: Ραψωδία Β+: Το ντουλάπι της κουζίνας ή αλλιώς η Σουηδία ενδεδυμένη με ...φουστανέλα.

No comments: