Monday, March 24, 2008

Ψάχνοντας για σπίτι: Ζήτημα 2 1/2

Στη ...μέση του διαγωνισμού, γίνεται μια μικρή τροποποίηση στα θέματα.

Ετέθη το εξής: Αγαπητέ, κάνεις 35' κάθε μέρα για να μετακινηθείς από το σπίτι στη δουλειά κι άλλο τόσο για το αντίστροφο. Πολλάπλασίασέ το με 5 και έχεις 350' την εβδομάδα.

Σκέψου τώρα το εξής: Ας πούμε ότι βρίσκεις ένα σπίτι αρκετά κοντά στη δουλειά σου και αυτό το νούμερο γίνεται 5-10'. Θα έχεις οικονομία περίπου πέντε ώρες την εβδομάδα, χρόνος που μπορεί να ...επενδυθεί ωραιότατα στην τήρηση του νοικοκυριού σου, χώρια το λιγότερο καυσαέριο που θα τρως κάθε μέρα.

Όχι και κακή σκέψη, ε; Η δουλειά μου λοιπόν αυτό τον καιρό και μάλλον θα μείνει τουλάχιστον για ένα χρόνο έτσι, είναι στο Πολύγωνο. Επιπρόσθετο task λοιπόν: Ας ψάξουμε και στις γύρω περιοχές.

Δυστυχώς, οι εκεί γύρω περιοχές (Πολύγωνο, Γκύζη [χμμ]), αν και είναι πιο οικονομικές όσον αφορά στο ενοίκιο, είναι χειρότερες σε πολλά άλλα. Πρόβλημα στάθμευσης, πολύ πυκνοκατοικημένες, διάφοροι ...επικίνδυνοι τύποι που κυκλοφορύν το βράδυ. Όσο για τα πιο απομακρυσμένα σημεία στο Πολύγωνο, μιλάμε για πολύ ανηφόρα. (Και δεν είναι μόνο θέμα ποδηλάτου, είναι γενικότερο, καθώς το πρόβλημα στη στάθμευσή και εκεί είναι έντονο.)

Ας ανοίξουμε κι αυτό το μέτωπο και θα δούμε τι θα προκύψει.

No comments: