Thursday, April 10, 2008

Τα ηλεκτρικά

Μια πρώτη ...κρούση είναι οι ηλεκτρικές συσκευές.

Ένας μικρός προγραμματισμός σε σχέση και με τις διαστάσεις της κουζίνας και του μπάνιου κατέδειξε τις επιθυμητές διαστάσεις για τα: κουζίνα, ψυγείο, πλυντήριο. Θέλουμε επίσης για τα πολύ βασικά: ηλεκτρική σκούπα, σίδερο και μίξερ[1]. Τηλεόραση για αρχή ας μην πάρουμε, έτσι κι αλλιώς βλέπω ελάχιστη. Ευκαιρία να κοπεί εντελώς (-:

Μια περατζάδα λοιπόν από γνωστή αλυσίδα σχετικών καταστημάτων, συζήτηση με τον εξυπηρετικό πωλητή και επιλογή. Δε θέλουμε την καλύτερη ποιότητα, ούτε όμως και τη χειρότερη. Εκτιμώμενος χρόνος χρήσης: 3-5 χρόνια. Όχι ότι μας πειράζει να κρατήσουν και περισσότερο, δηλαδή.

Έμαθα επίσης ότι μπορείς να κάνεις επέκταση εγγύησης στις συσκευές. Αυτό μπορεί να σας συμφέρει αρκετά.

Για τα ηλεκτρικά, η διαδικασία ήταν αρκετά απλή. Μέσα σε λιγότερο από μιάμιση ώρα, είχα ξεμπερδέψει με την αγορά. Σου τα φέρνουν και σπίτι και είσαι σχεδόν έτοιμος. Να μην ξεχάσω να φωνάξω έναν ηλεκτρολόγο για να συνδέσει την κουζίνα, δε νομίζω να το κάνουν οι ίδιοι.

Στο επόμενο: Τα έπιπλα: Ραψωδία Α'

~~~

[1] Ααα, σας είπα ότι μου αρέσει να φτιάχνω γλυκά; Το μίξερ είναι απαραίτητο λοιπόν (-:

6 comments:

moukelis said...

Δε μας το είπες για τα γλυκά!Τι γλυκά κάνετε κύριε Πιγκουίνε;Περιμένουμε να δοκιμάσουμε! :@)

zero2one said...

> Τι γλυκά κάνετε κύριε Πιγκουίνε; Περιμένουμε να δοκιμάσουμε!

Με σοκολάτα κυρίως. Brownies, διάφορα κέικ και άλλα (Προσπαθώ, για την ακρίβεια (-:)
Να ξεπήξω με τη μετακόμιση και θα επιδοθώ περισσότερο στο σπορ

moukelis said...

Θέλουμε κι εμείς!!!Την επόμενη φορά που θα βρεθούμε απαιτούμε brownies!:@)Ανταλάσσουμε και με κέικ σοκολάτας αν σας ενδιαφέρει...

zero2one said...

Οκ, η απαίτησή σας καταγράφεται και θα πραγματοποιηθεί!

gnostos.agnostos said...

Χεχε... την πρώτη φορά κάλεσα για να μου συνδέσουν την κουζίνα... 15 ευρώ για 1 λεπτό υπόθεση και έσκασε μύτη και ένα πιτσιρίκι που με τα χίλια ζόρια ήταν 16 ετών !

Στην επόμενη μετακόμιση την σύνδεση την έκανα μόνος μου... Δεν είναι τίποτα! Η κουζίνα βγάζει 3 καλώδια με διαφορετικά χρώματα. 3 ίδια καλώδια με τα ίδια χρώματα βγαίνουν και από τον τοίχο για την κουζίνα. Αγοράζεις ένα πλαστικό συνδετήρα (από αυτούς που ενώνουν καλώδια) 0.20 ευρώ ή απλά με καλή μονωτική ταινία 0.50 ευρώ και καθάρισες !

zero2one said...

> 15 ευρώ για 1 λεπτό υπόθεση

Άστα να πάνε!
Μου έχει τύχει χειρότερο: 50 ευρώ για ακριβώς 30'': Κλειδαράς, έχω κλειστεί έξω από το διαμέρισμα, σε _όχι_ κλειδωμένη πόρτα. Βάζει σύρμα και ανοίγει αμέσως. )-X

Για την κουζίνα, που λες, (είμαι και ηλεκτρολόγος [μηχανικός όμως -τρομάρα μου-]), πρώτον πρέπει να επιλέξεις τη σωστή συνδεσμολογία για τα 240 volts, δεύτερον από τον τοίχο βγαίνει ένα μπιχλιασμένο πολύ κοντό καλώδιο που δε φτάνει με τίποτα μέχρι τη συσκευή. Άρα θέλω και καλώδιο ενδιάμεσα.

Όχι ότι δεν έχω ξαναασχοληθεί με πρίζες και συναφή. Μια ζωή αυτό έκανα στο πατρικό... Απλά, αν μια στις εκατό γίνει κάτι, βραχυκύκλωμα, λάθος σύνδεση και πάθει κάτι η κουζίνα ή η γραμμή; Μιλάμε για συσκευή που τραβάει πολύ ρεύμα, έτσι; Για να γλυτώσω 20, μήπως διακινδυνεύσω να χάσω >500;

Πραγματικά, δεν ξέρω. Θα δω τι θα κάνω.